Pop-its

Ik heb een grote liefde voor het maken van poppen, en in het bijzonder voor iemand die speciaal voor mij is. Dat wat je niet kan zeggen in woorden wordt tastbaar, persoonlijk en een uniek gebaar. Maar hoe kan ik voor iemand anders een persoonlijke pop maken? Een eigen fabriek waarin ik deze poppen tot leven kan maken, was het beeld wat van dag 1 in mijn hoofd zat. Op een snelle en inventieve manier een persoonlijke knuffel te maken voor iemand die je lief is.

 

Het concept was als volgt: Via pop-its.nl kon je een bestelformulier downloaden, waarop je een keuze voor een pop-it invult. Dit formulier retourneer je samen met een kledingstuk naar mij. De poppen worden persoonlijk doordat ik een kledingstuk van degene die een knuffel bij mij koopt verwerk in de knuffel. Dit maakt hem persoonlijk, uniek en geeft de knuffel karakter. Een speciaal geschenk naar iemand die je lief is. Ik heb een serie van vier knuffels ontworpen gedacht vanuit vier verschillende handelingen: Delen, laten zien, Knuffelen en Meegeven. Handelingen die de poppen onderscheiden in hun vorm en de boodschap kracht geven. Op deze manier heeft iedere knuffel een andere boodschap bij het geven aan degene die je lief is

Er zijn vier verschillende poppen, show-IT, hug-IT, take-IT en share-IT.
Elk staan ze met hun vorm en eigenschap voor een mooi en persoonlijk gebaar voor degene die je lief is.

Show IT:
Een knuffel die je mag laten zien. De knuffel leent zich ervoor om neergezet te worden

Hug IT:
Een knuffel die je kan verwarmen en op die manier ook jou verwarmt door hem te knuffelen

Take IT:
Een kleine knuffel die je bijvoorbeeld op reis mee kunt nemen. Op zijn buikje zit een symbolisch zakje waarin je nog iets kunt stoppen

Share IT:
Een knuffel om te delen. Deze bied de mogelijkheid om de knuffel door  te knippen waardoor er voor de gever en de ontvanger een knuffel overblijft die door het knippen toch verbonden blijven.

Na het afstuderen heb ik onder het label Ridder & Clown de poppen uit restmaterialen van Innofa opnieuw uitgebracht in frisse heldere kleuren. Ook voor bekende merken zoals Auping hebben we destijds de poppen mogen maken als relatiegeschenk vanuit hun eigen stoffencollectie. Het afstudeer project heeft ook de connecting ring gewonnen, deze prijs werd toegewijd aan het afstudeer project wat zich het meest bezig hield met de verbinding tussen klant en product. Daar ben ik uiteraard nog steeds ontzettend trots op.

© CABOOR ontwerpstudio 2022