Ober

Hij staat altijd klaar om je een drankje te serveren of je te helpen bij het bereiden van je maaltijd.

Ober is een keukeneiland. Een compact werkblad met daaronder kastruimte, daarnaast draait de ober zijn hand er niet voor om u een drankje te serveren (wel zijn pols). Op de arm zit een roterend serveerblad waarop u kunt uitserveren. Het dient ook als sta tafel om lekker aan te borrelen of aan te werken als de vijf niet in de klok zit.

Mijn opdrachtgevers in deze zijn echte liefhebbers van kunst en eigenzinnig ontwerp. Ze wilden in hun keuken meer werkruimte, opslag en tegelijkertijd een statement maken. Opbergruimte met een wauw factor. Hun woning ligt middenin het Zeeuwse landschap. Dat uitzicht werd de basis van het concept. Ik heb mij laten leiden in de structuur van de omgeploegde Zeeuwse klei en de intens donkere tinten hierin. Met het diepe blauwe als contrast hierop. Als ontwerper die verwonderen hoog in het vaandel heeft staan, wil ik mijn opdrachtgevers altijd verrassen vanuit een perspectief wat dat creƫert bij mijn presentaties.

Een gewaagd ontwerp daagt de opdrachtgever altijd uit. In dit geval was er een geweldige match en werd het concept van het overheersende blauw op de wandkast omarmd. Hierdoor ontstaat er een visuele dialoog tussen de kast en het eiland. Omdat de rest van de ruimte vrij sereen is, kan je als je de leef keuken binnen wandelt er niet omheen, en toch overheerst het de ruimte niet.

Trots op dit ontwerp en dankbaar dat mijn conceptuele handschrift steeds meer omarmd wordt bij bedrijven maar ook zoals in deze bij de particulier.

© CABOOR ontwerpstudio 2022