De Eetboetiek

De Eetboetiek in Sluis, de plek waar iedereen zich thuis kan voelen en een rustpunt kan vinden in deze hectische wereld. De Eetboetiek is een uniek concept voor ontbijt, lunch, high tea en lifestyle waar goed eten en drinken geserveerd wordt in combinatie met de mogelijkheid tot het kopen van producten die men in De Eetboetiek gebruikt en ziet.
De eigenaren, Michel en Sarine, vertelden me dat ze op zoek waren naar een manier om het gevoel dat ze ín de zaak hebben ook buiten, voor de Eetboetiek te ervaren.

Ze gaven mij de opdracht om voor de winkel iets te ontwerpen dat de mogelijkheid biedt om een selectie van de lifestyle producten uit de winkel mooi te kunnen etaleren buiten. Een mooi visitekaartje voor de boetiek om de voorbijganger te laten zien wat erbinnen zoal te koop is. Daarnaast op het terras wilden ze een buitenkeuken die in lijn moest zijn met de meubels voor de boetiek. Voor de buitenkeuken was het belangrijk dat het vooral praktisch is voor het personeel, in gebruik, opslag en tegelijkertijd moest het een eyecatcher worden die de wereld van De Eetboetiek uitstraalt.

Een opdracht als deze voor mij als ontwerper is er een die je hóópt te krijgen. Vooral als er het vertrouwen is om je die vrijheid te geven, dan ontstaan er unieke dingen. Wat ik heel belangrijk vind is dat je in 1 oogopslag voelt dat het past bij de zaak. Ik zoek naar materialen en vormen die het verhaal vertellen, voor mij is dat bij de wereld van een keuken het klassieke vierkante keramische tegeltje. En bij een boetiek is dat een toonbank. Door deze gedachten terug te brengen naar de essentie in vorm, kleur en functie zijn deze meubels ontstaan.

© CABOOR ontwerpstudio 2022