Brasserie Lou Lou

Op je “Scooter” naar Cadzand-Bad om dit brand new ontwerp te zien with your own ijs!

Terrassen zijn weer open, de zomer staat voor de deur we willen weer kunnen genieten.

In Cadzand-Bad is de prachtige zaak Brasserie Lou Lou te vinden. Voor deze zaak heb ik een buitenmeubel mogen ontwerpen wat dient als hulpmiddel voor de bediening op het terras en als reclameobject.

Opvallen doet het zeker, en het straalt uit waar we allemaal zoveel behoefte aan hebben; lol, zomer, strand, zee en genieten!

Een buitenkeuken ontworpen uit duurzame materialen zoals solid surfaces en aluminium. Het staat letterlijk aan de kust dus het moet wat kunnen verduren. Refererend naar de klassieke ijscowagen in vorm en kleur maar functionerend als hulpmiddel voor de bediening. Met lades en kastjes is er voldoende ruimte voor bestek, servies en peper- en zoutstelletjes. Een prullenbak voor het afruimen van de borden zit verwerkt in de zijkant en gaat op in het ontwerp zonder dat het stoort. Op de drager naar het dak toe zit een stalen draadmand om items op te etaleren. Ook kan de mand om zijn as heen draaien.

Het blad komt uit de Durat palace collectie van PyraSied. De bekleding van de kast is ook een solid surface met een bijzondere blauw/groene kleur die in het licht van de zon steeds weer anders tot zijn recht komt.

concept

Van schets tot product

Een idee in mijn hoofd vormgeven begint voor mij met het tekenen. Schetsen. Met pen en papier. De vrijheid hebben. Je eigen fantasie tot leven laten komen vind ik mooi en een belangrijke stap in het ontwerpen. Ik wil een nieuw beeld neerzetten met mijn ontwerpen. Een beeld dat de toeschouwer verwondert.

uitwerking

De volgende stap is de schets vormgeven in ruimtelijke zin. Het ontwerpen van objecten en meubels heeft immers altijd volume. Ik moet een vorm kunnen voelen en zien. Ook deze stap doe ik zo min mogelijk achter een computer. Het liefst ga ik in mijn atelier aan de slag met karton, piepschuim en hout om modellen te maken. Deze helpen niet alleen mijzelf in het proces, maar maken een presentatie ook krachtig naar de klant toe. De klant krijgt door een model immers meteen een gevoel van beleving.

 

Materialen

In mijn studio heb ik een materialenbibliotheek die steeds uitgebreider wordt. Er is immers zo veel mogelijk. Ieder project heeft een ander doel en een ontwerp versterkt dit door de juiste keuzes in concept, vorm en materiaal. Door de stalen uit mijn bibliotheek krijgt een idee meteen meer lading en geeft het een goede voorstelling van een eindafwerking. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn belangrijke voorwaarden voor de materialen die ik aanbied.

Durat Palace en Hi-macs

Beide materialen zijn een Solid surface. Wat wil zeggen dat de kleur van het materiaal door en door is en het weinig tot geen schade zal op doen in de buitenlucht. Daarnaast zijn het duurzame materialen.

Aluminium

Het dak, de branding en het dienblad zijn allen vervaardigd uit aluminium. De keuze op dit materiaal is gevallen vanwege het lichte gewicht en weinig last van corrosie. Wel zo handig aan de Zeeuwse kust!

realisatie

Waar ik kan, vervaardig ik het ontwerp zelf. En anders werk ik samen met professionals, die net als ik vakkundig en gespecialiseerd maatwerk leveren. Dat zijn partners die mijn visie begrijpen en kunnen meedenken in de ideale oplossing binnen een ontwerp. En, indien nodig, kunnen helpen bij de uitvoer van mijn ontwerpen.

eindproduct

“Ik ontzorg de opdrachtgever door het hele project van schets tot eindproduct op te leveren.”

© CABOOR ontwerpstudio 2022